sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pullaa pullaa

No nyt voin sanoa että pullantuoksuinen mummi. Kuulostaa niin kodikkaalta. Ja mikään ei saa kotia tuoksumaan niin hyvältä kuin pulla. Siispä sitä tänään.
Sain Enidiltä uuden pullareseptin, uudenlaisen tavan alustaa taikina siis. Ensin tehdään kylmään maitoon alkutaikina, maitoa, hiiva, jauhoja ja ihan vähän sokeria. Ja kohotetaan. Sitten siihen lisätään muut ainekset, voi, suola, sokeri, kardemumma, muna ja loput jauhot. Ja vaivataan. Hercules pääsi kunnolla hommiin, kun vaivasi kymmenisen minuuttia tuota pullaklönttiä. Ja taas huilimaan. Nyyteiksi. Ja uuniin.
Olen luultavasti aina leiponut pullani liian löysästä taikinasta luullen että liika jauho tekee niistä kovia ja sitkeitä. Mutta tämä loistava resepti kumosi tuon luulon. Paljon enemmän jaunoja, todella helppo leipoa, ja pysyvät koossa ja kohoavat kauniisti. Ja hyviä ovat.


1 kommentti:

  1. Aaaaaaah, rakastan tuoretta pullaa, mutta en vain osaa kertakaikkiaan leipoa sitä! (Tai mitään muutakaan leipomusta oikeastaan :))

    VastaaPoista