keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kauppakatu


Meillä on Hangossa kuulkaas hieno kauppakatu. Tarpeeksi lyhyt jotta sen jaksaa päästä päähän kulkea, ihan omilla jaloillaan. Tarpeeksi leveä jotta voi toisella puolen kulkea jos toisella puolen ei huvita. Ja tarpeeksi sopivasti kauppoja jotta jokaisessa ehtii käydä eikä kukkaron pohja vielä pilkistele.
Kauniskin se on, ainakin kesällä, kun ruusut puhkeavat kukkaan, puut viheriöivät ja kaupungin ahkerat kukkaistytöt ovat loihtineet kukkaistutuksia penkkien vierustoille ja lyhtypylväisiin. Ja kesäaurinko lämmittää! Kunhan vielä syksyksi saisimme ne pienen pienet valot puihin niin katuhan olisi täydellinen.
Ja harva se kaupunki jossa oikea lelukauppa, miettikääs vaan. Jyväskylässä oli kerran aikaa sitten,
mutta sekin lopetti. Mutta että meidän pienessä Hangossa! Puhumattakaan muista ihanista, pienistä kivijalkakaupoista joita kävelykatu ja Hanko on pullollaan. Palvelevine myyjineen, lahjapapereineen, huolella juuri asiakkaita varten valikoituine tavaroineen. Laadukkaita, persoonallisia, hassuja, hyödyllisiä. Kaikkea löytyy. Näin pienestä kaupungista. Ja miten upea urheilukauppa. Ajatelkaas!
Huolella floristin tekemä kukka-asetelma - löytyy! Kippoja, kuppeja, purkkeja ja purnukoita, kattiloita, kapustaa jos jonkinmoista - löytyy! Vaatteita lapsille, nuorille, varttuneemmille, keski-ikäisille ja iäkkäämmille - löytyy!
Kaunistu kampaajalla, hemmottele itseäsi kosmetologilla, hierotuta
huolesi taivaanrantaan taitavien osaavien käsissä! Mene leffaan katsomaan viimeisimpiä elokuvia. Osta aurinkolasit tai aurinkorasvaa matkalla rannalle. Tai asunto. Mene kihloihin tai kehitytä edes valokuva rakkaastasi sutjakkaasti tuossa kulmassa. Sisusta kotisi. Ja sitten kahville. Voisiko se helpompaa olla!
Ja kaiken tämän shoppailun ja itsensähemmottelun jälkeen voikin sitten valita jonkin kaupunkimme upeista ravintoloista, jotka kesää kohti vain lisääntyvät tuolla rannan tuntumassa.
Me ollaan täällä kuin herran kukkarossa, sitä vaan ei aina tule ajatelleeksi. Kuinka omasta pitää pitää huolta, vaalia sen olemassaoloa. Ja nauttia joka hetkestä!






2 kommenttia: