lauantai 22. maaliskuuta 2014

Leipäkääre

Ostin tuossa kuukausi sitten Mixannasta leipäkäärön. Silikonisen, ruskean, lötkön kupin. Sinne sen sitten kaapin päälle laittelin ja siellä se sitten tähän päivään asti pölyttyi. Mutta tänään otin itseäni niskasta kiinni ja ajattelin kokeilla tuota ihmelaitetta. Mikään laite kuitenkaan ole, itse ne aineet sinne laitettava, alustettava ja jopa se silikonipytty pestäväkin. Mutta. Oli se silti kätevä. 2 dl taikina, Mummon focaccia leipäkääreessä, alustui kädenkäänteessä, samassa pytyssä nostatetaan, laitetaan vaan läppä kiinni ja puoli tuntia uunissa - edelleen samassa käärössä. Voiko leivän teko helpompaa olla. Ei voi. Ja sitä paitsi leipä oli tosi hyvää, rapsakka kuori ja kuohkean kostea sisältä. Siinä on vain yksi vika. Sitä voisi syödä vaikka kuinka paljon!
Ehkä se tästä uusi ura urkenee, leivänleipoja Lindblom. Tai sitten laiskuus vie taas mennessään. Mutta kokeiltu on!

Ehdin napsaista tuosta leivästä jo palasen hetiheti ennenkuin muistin että piti valokuva ottaa, mutta tuo kuva nyt ei tee oikeutta tuolle maulle. Mutta näette tuon idean tuosta käärösestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti