perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappupäivä

Vappupäivä. Mietintämyssy päähän. Brunssille vaiko kukkapenkkejä möngertämään. Kukkapenkit voitti, koska asukoodi oli helpompi ja tukkaakaan ei tarvinnut ruveta kihartelemaan. Vihreät (huom. sointuva väri) housut, saappaat ja oversize toppatakki niskaan ja multaa kaivelemaan. Ostamani mukulat saivat multaa juurillensa, joten odotan syksyllä upeata kukka- ja väriloistoa. Muutama mukula tosin oli vähän oudonnäköinen, ei niistä ottanut selvää kumpi oli ylä ja kumpi peräpää. Joten voipi olla että kasvavat väärään suuntaan. Mutta voihan juuretkin olla kivannäköisiä perennoja. Ukkeli löysi talon alta puolikkaan hirren, joten siitä se sitten rupesi valehtelijanpenkkiä väsäämään. Olemme siis olleet tänä työväenpäivänä oikein ahkeria, eiks tää just sellainen päivä ollutkin?



Päivälliseksi saimme, mitä ihanat vieraat eilisestä jättivät, hahaa,  roseviiniäkin puoli pulloa. Ei hassummin. Eli siis meillä oli eilen grillikauden avajaiset, mukavassa vappusäässä, ja muutama ystäväpariskunta, tytär ja Andy sulostuttivat iltaamme läsnäolollaan. Grillimajassa tarkeni, kunnes hiillos hiipui ja kylmänkostea kevätsää sai rouvien herkät hipiät kipristelemään ja peput palelemaan, joten hipsimme hiljallensa sisätiloihin. Ja hups, löysimme täysinäisen kuohuviinipullon!
Hirveää käkätystä noi mun vierasrouvat pitivät, en tiedä mikä niitä niin nauratti, mutta hyvä kun viihtyivät.
Rupesivat siinä sitten aikansa kuluksi mun kukkia (ei niitä montaa ole) riipimään ja kuivat lehdet (niitä oli monta) karsimaan. Ja totesipa vielä toinen rouva että voi, siitähän tuli ihan hieno. Jep, jep, mutta ei tuolla kyllä mitään Vuoden Kasvattaja palkintoa vielä saisi!

Tänään vaan olla möllötämme, mukavaa kun ei tarvitse mitään tehdä, sillä huomennahan on työpäivä.
Ja tässäpä viimeisenä mummin mussukka, kalliolla kukkulalla, tutkimusmatkalla tulevaa varten!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti