sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Lainehilla!





Perjantai-iltana, neljän maissa Riilahdenkadun maakravut laittoivat villaiset kerrastot yllensä, keräsivät kaapeistaan kaikkein lämpimimmät vaatteet sekä villamyssyt, hanskat ja untuvatakit! Miniloman viimeiset päivät oli tarkoitus viettää Holmassa, jonne ystäviemme purjeveneellä kiidimme hurjaa vauhtia tuulen ollessa suotuisa (itäkaakkoon pohjoisenpuolista rivakkaa tuulta kolmekymmentä astetta pohjoiseen). Vaikka tuuli olikin suhteellisen vilpoisaa oli merimatka Holmaan auringoisessa säässä aivan ihana ja perillä odottikin melkein valmiiksi lämmitetty sauna.
Ja kuten kuvasta huomaatte kapteeni Anders istuu ja nauttii ja kansipoika otti ohjat käsiinsä ja luotsasi meidät melkein perille asti. Niin on terävä ettei edes kompassia tarvitse, tuo isäntä. Ylhäältä vaan neuvoja kyselee!


Kapteenin vaimon tehtävä oli huolehtia kaikenmaailman köysistä ja kiinnitellä niitä vuoroin sinne vuoroin tänne, tehdä solmuja ja veivata köydet ihmeellisen näköisiin vempaimiin. Hyvin tuo tuon työnsä osasi. Ja vieraileva emäntä? Se joi kaljaa!



Holma on luonnonkaunis saari kivenheiton päässä Kasnäsista, jossa kaikki HUSin jänenet voivat ja saavat yöpyä ja viettää viikonloppujansa, ottaa vieraita mukaan ja nauttia ihanasta luonnosta, saunoa, kalastaa ja ladata pattereita talvea varten.




Ja illallahan saunottiin, tietenkin, ja saunan jälkeen pulahdetaan uimaan. Niin myös mekin, suomalaiset sisupussit. Ja niin vaan oli tuo kymmenenasteinen vesi niin lämmintä, että vasta puolessa välissä Kasnäsia saivat mut kiinni ja ylös vedestä. Noh, oikeasti voitte vain kuvitella miten ihanan lämmintä se oli, mutta veren pisti kiertämään!
Ihana viikonloppu, vaikka tuo ilmojen haltija antaakin odotuttaa lämmintä ilmaa, pistää meidät suomalaiset kunnon kylmäkoetukselle ennenkuin lämpöä heltiää. Mutta eipäs sentään satanut (paitsi yöllä).
Kiitos Mona ja Anders mukavasta viikonlopusta. Se oli naurukas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti