keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kasnäs med Visans vänner

Perjantaiaamuna heräsin aaltojen liplatukseen.... hahaa, toiveunta! Ensin isäntä keinutti venettä ulkohuussiin mennessään, kapteenska pulahti aamu-uinnille ja vähän ajan kuluttua kuului hirveää höpinää. Nämä kaksi ovat ottaneet motokseen ´´aikainen lintu madon nappaa´´ ja muut herättää! No tulipahan herättyä!
Aamukahvin jälkeen nostimme purjeet, tai siis oikeammin taisimme kylläkin tuon kukonaskeleen Högsårasta Kasnäsiin mennä moottorilla, mutta joka tapauksessa vettä pitkin! Aamu oli mitä aurinkoisin ja lämmin kun ankkuroimme veneen Kasnäsin satamaan ja aloitimme juhlapäivän juhlimisen.
Visans Vänner i Hangön 30-vuotisjuhlat päätettiin järjestää Kasnäsissa, koska on kesä ja koska sinne pääsevät kaikki, myös ne joilla ei ole venettä (kaikki eivät halunneet seistä laiturilla peukalo pystyssä, niinkuin me teimme). Ja suuri, iloinen joukko meitä olikin kun kokoonnuimme iltasella grillitupaan, joka oli meille vuokrattu.
Tuossa viereisessä kuvassa osa laulunystävistä, ja kuten näette saavat he nauttia tämän kesän harvinaista herkkua: auringonpaistetta! Ja kyllä se lämmittikin!
Ilta muodostuikin mukavasta yhdessäolosta, yhteislaulusta, esityksien kuuntelusta ja tietenkin ruoasta ja juomasta.



 Meillä oli omat grillattavat mukana (nyt tulee se pienen pienoinen valitus, ettei kaikki olisi niin ruusunpunaista), omat lautaset ja mitä nyt kukakin mukaan halusi ottaa. Salaatin, josta maksoimme 9,50/henkilö, yhteensä siis noin 300 e, tilasimme paikallisesta ravintolasta. Ja mitä saa lama-aikana 300 eurolla: Kulhollisen salaattia (heja! sitähän tilasimmekin), jossa salaatin seassa oli kirsikkatomaatinpuolikkaita ja hevosenpään kokoisia kurkunpalasia. Joten aikaakaan tuon salaatin tekemiseen ei luulisi menneen tuhottomasti. Noniin, tulipahan vielä pieni kulhollinen perunasalaattia, 2 kannua salaatinkastiketta, kori pieniä patonginsiivuja ja iso kulhollinen voita. Ja voitte arvata, viimeiset eivät paljon mitään tuosta vaatimattomasta lama-annoksesta saaneet, niin tietenkin paitsi pulittaa rahat! Jos jotain positiivista niin voita oli riittämiin, harmi vaan että leivät loppui!
No niin se siitä ateriasta, sillä hauskaa meillä oli niinkuin meillä aina on! Ja sitäpaitsi pieni dieetinpoikanen ei ole hassumpaa näin kesäaikaan!
Kiitän ja kumarran hyvin järjestetystä juhlasta ja saaristokierroksesta! Ja kiitos teille rakkaat laulun ystävät, aina ilo juhlia kanssanne! (Ja tutiskaa... kaikki pusukuvat ovat vielä julkaisematta!)

 Illan hämärtyessä kallioille ilmestyi vieraita, joita ikkunan läpi kuvailin. Nyt tietenkin odotatte, että kerron mitä nuo vierailijat ovat. Ehen, saatte itse arvata. (Arvasitte oikein, ei hajuakaan!)

1 kommentti: