maanantai 12. toukokuuta 2014

Balettinäytös

Jaahas, taas olisi yksi uusi toiveammatti ensi elämää varten. Sen kondiittorin lisäksi tai ehkä jopa sijaan voisinkin ruveta balettitanssijaksi. Siinä sivussa tietysti tanssisin kaikki muutkin streetit ja hiphopin sun muut. Ja tietenkin yhtä upeasti kuin nämä meidän hankolaiset tytöt Soulasmaan balettikoulusta. Heidän ei enää tarvitse haaveilla eikä odotella seuraavaa elämää. Osaavat sen jo. Loistokkaasti.
Olihan minullakin mahdollisuus. Kauan aikaa sitten. Mutta se tanssiura loppui lyhyeen. Pyörittiin liikaa, selittelin. Ehkä vain ei kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä riittänyt. Ajatelkaa, että Soulasmaan tanssikoulu on toiminut Hangossa jo 50 vuotta. Se on kunnioitettavaa, se. Paljon on tanssijoita lähtenyt tästä kaupungista maailmalle.
Mietiskelinkin tänään upeata näytöstä katsoessani että mikä työ tuon koko esityksen takana on. Koreografiat kaikkiin noihin kymmeniin tansseihin, satoja tuntia harjoituksia, pukujen tekoa, ostoa, suunnittelua. Näytöksen järjestelyä paussikahveineen. Siis aivan valtavasti, varmastikin. Ihailtavaa. Ja miten paljon tuo koulu onkaan antanut hankolaisille nuorille vuosien saatossa.
Kiitän ja kumarran. Taas kerran. Upea näytös.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti