lauantai 10. toukokuuta 2014

Äitiysloma

Me ollaan kato äitiyslomalla, hehkutti ruotsinkielinen ystäväni Salon Prisman Alkossa kassassa istuvalle nuorelle pojalle, joka juurikin oli sen näköinen kuin olisi kiinnostunut kahden keski-ikäisen mummelin lomasuunnitelmista ja mitä aikovat tuolla ostamallaan kuohuviinipullolla tehdä. No, kuohuviinipullo kainalossa Prisman kassan kautta oluttölkkejä toisessa kainalossa (ja muutama chipsipussi, pitäähän syödäkin) takaisin autoon ja matka jatkui kohti Turkua. Meillä on tapana aina kerran vuodessa tehdä kulttuurimatka Turkuun. Turkuun siitä syystä että ystäväni tytär asuu siellä ja saamme ilmaisen majoituksen ja ilmainen majoitushan tietää säästyneitä euroja, jotka voidaan lyhentämättöminä käyttää kulttuurielämyksiin. Laitankin tässä kuvan ensimmäisestä kohteestamme.


Olemme myös käyneet tuon ylläolevan kulttuuritalon lisäksi taidenäyttelyissä, museoissa ja teatterissa. Tosin ei tietenkään saman vuonna, yksi kulttuurielämys kerraksi että riittää voimia illan rientoihin. Jo pelkkä sana riento saa kaksi hulluttelevaa vaakaihmistä kihisemään ja voitte vain kuvitella millainen kikerrys jatkuu ensimmäisestä kuohuviinilasillisesta viimeiseen nakkisämpylään torin laidalla ennen kaunistavia yöunia.
No viime kerralla Turusta kotia tullessamme iltapimeällä sadekausi alkoi ja vettä tuli kuin saavista. Tammisaaren ja Hangon välillä kuluneet ajourat olivat vettä pullollaan ja vanhalla autolla kun olimme liikkeellä ystäväni miehen kehoituksesta välttelimme vesiliitoa vai mikä se sana nyt sitten onkaan. Joten automme ajoi välillä siellä ja välillä täällä. Välillä ihan suoraankin. Tuossa Santalan kohdalla takanamme näkyivät siniset välkkyvalot ja ystäni tokaisi että oho jossain on hätä, ajetaan sivummalle että pääsevät ohi. Mutta ne hyväkkäät ajoivat myös sivuun ja yhtäkkiä meillä oli ikkunan takana kaksi nuorta komeata poliisia vaatimassa ajokorttia. Toinen meistä kikattaa pelkääjän puolella ja kuski selittelee vuolaasti kuinka huonojen renkaiden takia joudumme välttelemään vesilätäköitä. Vähän nolon näköisenä toivottivat polliisipojat hyvää matkaa. Kääntyivät ja lähtivät samaa matkaa takaisin, miestä lie tulleet. Mutta aika pitkän matkan takaa tulivat kun vasta Santalan kohdalla nämä jonkun kuuliaisen kansalaisen hälyttämät rattijuopot kiinni saivat. Tosin tyhjin käsin joutuivat lähtemään takaisin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti