tiistai 1. huhtikuuta 2014

Paniikinmakua katseessa

Pikkukauppojen yrittäjillä on paniikinmakua katseissa! Kirjoittaa Lisa Sounio-Ahtisaari.
Juupa juu. Heti tuli mielikuva suurisilmäisistä harmaahipiäisistä yrittäjäpoloisista kurkkimassa hieman vaivihkaa kauppakatumme tungosta tai sen puutetta tai sitä yksinäistä asiakasparkaa joka on uskaltautunut kadullemme keskellä viikkoa, mihin tuo menee ja mitä tuo ostaa vai ostaako mitään.
Kieltämättä meillä yrittäjillä, ainakin kaupan alalla, on ollut haastava puolivuotinen. Mikään ei ole ollut niinkuin ennen. Mitään ei ole voinut laskea viimevuotisen varaan. Ei syksyä, ei joulua, ei kevättä. Hiljaista on ollut, se myönnettäköön. Hiljaista on ollut Helsingissä, artikkelin mukaan, hiljaista on ollut Hangossa, hiljaista on ollut koko Suomessa. Näin se menee välillä. Mutta että paniikinmakua katseissa. Ehkäpä. Välillä.
Kaupat ammottavat tyhjyyttään arkisina viikonpäivinä. Jatkaa hän. Siis ainahan talvella hiljaista on. Hiljaisempaa. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ihmiset eivät vain tarvitse, eivät halua, eivät innostu talvipakkasilla shoppailemaan, käymään kaupoissa samalla tavalla kuin keväällä ja kesällä. Ja suurin osa ihmisistä on päivällä töissä. Mutta kyllä täytyy sanoa että Hangossa käy kauppa arkipäivisinkin. Välillä paremmin, välillä on hiljaisempaa ja ehkä on päiviä kun ei kauppa käy ollenkaan. Mutta esimerkiksi tänään, tavallisena tiistaina oli hyvinkin vilkas päivä, ihmisiä ihan jonoksi asti. Ja uskon että kevät tuo kärpästen mukana myös asiakkaat, viikonloppuhankolaiset ja turistit. Ja kauppiaiden paniikinomainen katse vaihtuu hiljaiseksi kiitokseksi ja iloiseksi hymyksi. Toivottavasti myös muualla Suomessa!
Osta vähemmän mutta parempaa ja mieti keneltä! No, tämän allekirjoitan. Pienikin ostos omasta kivijalkamyymälästäsi voi vaikuttaa tämän liikkeen olemassaoloon nyt, huomenna ja tulevaisuudessa.
Joten tervetuloa Hangon Vuorikadulle jossa kauppiaat toivottavat teidät tervetulleiksi ihanaan keskustaamme. Ja tuota Lisa Sounio-Ahtisaaren maalailemaa paniikinomaista katsetta ette tule näkemään. Vain sen iloisen hymyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti