sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Näkkileipää



Tänään kokeilin uudelleen tuota Hembakat-lehdestä ottamaani reseptiä, ja tämä 3. otos onnistui vallan mainiosti. Edelliset 2 kokeilua tarttuivat kiinni. Voipaperiin. Kaksi kertaa! No, kannattaa lukea mitä pakkauksen päällä lukee. Laitan tuon reseptin jos joku haluaa kokeilla. Todella nopea ja helppo,

1 1/2 dl kauraryynejä
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 tl hunajaa
2 maustemittaa suolaa
2 1/2 dl vettä

Sekoita kaikki aineet, lämmitä vesi, sulata hunaja veteen ja kaada seoksen päälle. Öljyä hieman leivinpaperia ja kaulitse toisen leivinpaperin avulla litteäksi. Itse lusikalla huitelin sen pellille. Miten vaan. Sormisuolaa päälle jos haluaa. 160 astetta n. tunti uunissa. Hyvää ja terveellistä.

No, kun kerran sain takapuoleni ylös sohvalta niin ajattelin tehdä minisitruunamuffinseja. Mukavan pieniä kaffen kanssa. Ja voi syödä monta! Samalla laitoin Herculeksen töihin eli vispaamaan täytekakkupohjaa, ja senhän se kuuliaisesti tekikin, tuo ystäväni. Saadaan pääsiäisenä täytekakkua. Ja kun kerran innostus iski niin samalla pyöräytin suorastaan aivoystävällisen pellillisen browniesruutuja Enidiltä saamalla reseptillä, joka kuulkaas on tosi, tosi  hyvää. Paljon voita, tummaa suklaata, saksanpähkinää. (no okei, okei, paljon sokeria ja jauhojakin). Ja vielä innostuksen vallassa leivoin mustikkakardemummasaksanpähkinäkuivakakun. Siinäpä se sunnuntaileipurin päiväsaldo. Ei hassumpi. Kuka noi kaikki syö onkin toinen ongelma, mekun ollaan pullahiiriä. Mutta oli niin kiva leipoa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti