perjantai 11. huhtikuuta 2014

Pulladieetti

Voisiko joku ihana, kiltti, viisas ihminen kehitellä jonkinlaisen kunnollisen dieetin. Sellaisen, jota myös ihminen joka voi vastustaa kaikkea muuta paitsi kiusauksia, pystyisi noudattamaan. Varmasti se olisi mahdollista. Kukaan ei vaan ole sitä ajatellut. Aina vaan ajatellaan että dieetin pitää sisältää vain vähäkalorisia, rasvattomia, terveellisiä kauniin vihreitä ruoka-aineita. Ei pullaa, ei, ei. Eikä jäätelöä. Mikä dieetti se nyt sellainen on. Vähemmästäkin kaninkorvat kasvaa. Vaikka pidän salaateista, vihanneksista, hedelmistä, jopa kaurapuurosta, jogurtista ja myslistä. Mutta. Mitä on elämä ilman pullaa. Mitä on elämä ilman jäätelöä. No okei, suklaan voisi jättää pois jos jotain uhrauksia pitäisi tehdä.
Ajatelkaas nyt, ensin aamulla keität terveellistä puuroa ja laitat päälle omatekemää sokeritonta namiomenahilloa suoraan pakastimesta. Se pitää ihmisen käynnissä ja herättää uuteen päivään. Terveellistä kuin mikä. Sitten poljet töihin, siinähän kuluu jo monenmonta kaloria ja kahvihammasta alkaa kolottamaan. Joten kahvila on paras ratkaisu. Ja kun avaat kahvilan oven ja sieltä pelmahtaa ihana, hurmaava vastapaistetun pullan tuoksu joka huumaa jokaisen solusi ja kiduttaa aistejasi. Ja mitä teet. Yks kahvi. Ja heität sen roposen siihen tiskille. Yks kahvi. On ihmisellä kaiken yltäkylläisyyden keskellä kurjat oltavat. Yks vaivainen musta kahvi. Ja kaikki ne ihanuudet siinä vieressä.
Joten peräänkuulutan pulladieettiä. Joku viisas sen keksiköön. Ja tarkkaan kalorit laskekoon. Dieetti johon kuuluisi pulla, tai edes puolikas, joka aamu kahvin kanssa. Ja joskus jätskiä illalla ruoan jälkeen. Heti ottaisin sellaisen dieetin käyttöön. Ajatelkaas miten  paljon virkeämpiä ihmiset olisivat aamuisin pienen dieettipullan syötyään ja varmasti päivän työpanos nousisi huimasti. Ja iloisempia ihmisiä maailma täynnä. Tai sokerihumalaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti