lauantai 20. kesäkuuta 2015

Viinitilallinen

Tänään, juhannuspäivänä, aloitin urani viininviljelijänä. (Katsokaas, kun juhannuaattona menee aikaisin maate, niin jaksaa seuraavana päivänä aamun sarastaessa aloittaa uuden uran!). Kolme upeata viiniplanttua toimitettiin ovelleni (no MEIDÄN ovelle) Via Gardenin toimesta (loistava palvelu, sanoisin ja vielä juhannusaattona!). Ja äsken kävin yhden niistä kaivamassa maahan. Yhden siksi, että tämä meidän suomen suvemme on vaihtelevainen ilmastoltaan ja rankkasade yllätti. Mutta  kun nyt olen aloittanut tämän viinitilallisen urani niin olen vain tyytyväinen pienestä vesisateesta ennen aurinkoa. Saavathan pienet helmeni hyvän alun kasvulleen ja tuottavat runsaan sadon sitten, aikanaan.
Ensi vuonna voittekin sitten nähdä minut pallollisessa, leveähelmaisessa leningissä, valkoisten pitsipöksyjen välkkyessä altansa, polkevan viinirypäleitä suuressa saavissa. Siinä sitä naapurit saavat ihmetellä ja kateellisena ikkunoistansa kurkistella. Talvella sitten nautimme oman sadon laatuviinistä. Kattokaas meillä kaikki käy vikkelään.
Ja kun olen saanut nuo kaikki kolme maahan, aloitamme (kunhan isäntäkin pääsee samalle aaltopituudelle ja innostuksen tasolle) autotallin edustan laatoituksen, kivetkin on jo pihalla odottamassa.
Laitankin teille tähän tämänhetkisen tilanteen, jotta näette ja voitte sitten syksyllä ihmetellä tuota viiniköynnösten runsautta kun hehkuttelen valtaisilla rypäleterttukuvilla. Mukamas eivät ensimmäisenä vuonna vielä hirveästi kasva tai tuota yhtään mitään. Hölynpölyä, sanon minä, viherpeukalo. Minun planttuni kyllä tuottavat!
Rouva Viininviljelijä toivottaa mukavaa Juhannuspäivää teille kaikille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti