sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannuskauppias!

No johan nyt kummia kuulin, tai kummia näin. Nyt saatiin taas Hangon laiskat yrittäjät satikutia. Olisi pitänyt olla Juhannussunnuntaina kaupat auki. No voi että. Itselle ei kyllä tullut mieleenkään moinen, en ole edes ikinä ajatellut saatikka suunnitellut olevani juhannuksena auki. Tyhmä minä! Vähän melkein luulin ettei se edes olisi soveliasta!
Jotenkin olen ajatellut että ihmiset juhannuksena menevät perheineen mökeillensä, saarillensa, kesäasuntoihinsa, siis myös Hankoon. Mutta. Eikö se juhannus ole sellainen perhejuhla, perheen yhdessäoloaikaa? Käydään syömässä, jäätelökioskilla, rannalla, jos sää sallii. Tavataan sukulaisia, lötkötellään pihalla auringossa ja grillaillaan makkaraa ja syödään mansikkakakkua. Näin olen tämän asian itsekseni, pienessä päässäni, ajatellut. Joten ei, en ole edes ikinä, kuunaan päivänä, ajatellut tulevani töihin juhannussunnuntaina. Senpä takia hämmästyin suuresti tässä suuressa ihmiskunnan uutistoimistossa, facessa, että meitä Hangon kauppiaita, taas kerran ja varmaan taas ihan aiheesta, ryöpyteltiin.
No, mutta, olenpas iloinen että kauppa kävi ja iloiset asiakkaat, ne jotka eivät viettäneet sitä perhejuhannusta ja halusivat shoppailemaan, löysivät tiensä aukioleviin kauppoihin ja että tyytyväiset kauppiaat saivat kilinää kassaan. Sehän sen aukiolon tarkoitus on! Kiitos teille, että ymmärsitte tämän viikonlopun tärkeyden, kun me muut emme sitä edes olleet ajatelleet, ikinä siitä edes keskustelleet! Ajattelimme tyhmyyksissämme vain, että mukavaa kun saa kaksi ja puoli päivää lomaa tässä tulevan kiireen kynnyksellä.
Olen kyllä hieman pettynyt ja pahoillani asiattomista kommenteista kauppiaalta toista kauppiasta kohtaa, mielestäni se ei ole korrektia käytöstä. Ei, meillä ei ole paksua lompakkoa tässä uneliaassa kaupungissa toimiessamme. Ja kyllä, me palvelemme asiakkaita myös talvella, koska olemme täällä myös hankolaisia varten. Niitä ´´uneliaita´´, niinkuin kollegakauppias asian ilmaisi. Ja ei, emme sulje kauppojamme talvella vain siksi, että voisimme olla pidempään auki kesällä. Koska meillä on  ihania hankolaisia asiakkaita, jotka pitävät meidän liikkeitämme pystyssä, talvella, ´´uneliaaseen aikaan´´.
Toivotankin teille ahkerille uusille kauppiaille menestystä ja olen iloinen, että jaksatte pakertaa ja pitää kauppaanne auki koko viikon, myös juhlapyhinä.
Toivon myös asiallista ja mukavaa yhteistyötä, meidän kaikkien parhaaksi ja menestykseksi!
Työniloa ja ihanaa alkavaa viikkoa, olkoon se vilkas ja aurinkoinen!




1 kommentti:

  1. Voi muna..... Ootpa ollut ajattelematon.... Kaikkensa tekee ja paskat saa niskaansa.. Ei se nyt ihan näin pidä mennä 😈

    VastaaPoista