maanantai 8. kesäkuuta 2015

Puskat





Meillä on autotallin seinustalla kolme tätänykyä jo isoa puskaa. Ainoat pensaat, jotka kuunaan päivänä olen istuttanut minnekään. Ja nyt kun ne ovat hienoja, vähän villiintyneitäkin - hapsottavat sinne sun tänne, niin nyt, tietenkin, enhän muuten nainen olisi, haluan ne siirtää. Yhtäkkiä huomasin että hyvänen aika, autotallin seinustahan on pihan aurinkoisin ja lämpöisin paikka meidän pihalla. Ja siinä kasvaa puskia! Ei, ei käy laatuun. Nyt ne täytyy siirtää. Ja heti. Tietenkin. Ymmärsin, että pensaat pitäisi siirtää keväällä tai syksyllä, mutta minä haluan ne pois nyt. Heti. Paikkakin olisi jo katsottuna, aidan viereen suojaamaan tiellä kulkevien katseilta. Vaikka eipä meidän tiellä nyt niin hirveästi kulje kuin naapurit ja koirantaluttajat matkalla koirakentälle.
Ja sitten kuulkaas, olen ajatellut tuon seinustan kivettää sellaisilla littanakivillä, niitä meidän pihalla on röykkiö. Isäntä joskus haalinut omiin tarkoituksiinsa. Mutta olen varma, että mielellään ne kaivaa tuohon seinustalle kun kauniisti pyydän. Ja jos oikein muistan ja ymmärsin niin nyt on olemassa viiniköynnöksiä, jotka kestävät Suomen oloja. Niitä sitten siihen seinustalle lämpimään istuttelisin.
Mutta mitäs sanotte, viisaat ja puutarhahommista tietävät. Kuolevatko nuo pensaat jos ne nyt kukkimisen jälkeen siirrän.... hmmm... isännän avustuksella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti