tiistai 3. helmikuuta 2015

Vuorikadun kellon salaisuus

Keskellä Vuorikatua komistelee punainen kello, ollut siinä niin kauan kuin muistan. Mutta nyt on tuo kellovanhus käynyt samaa aikaa jo jonkin ajan, kaksi kertaa päivässä kylläkin täysin ajallaan. Ja saamme kyselyjä, hieman ärsyyntyneitäkin, että miksi emme laita tuota kelloa oikeaan aikaan.
No kuulkaas, mielellämme sitä huoltaisimme, puleeraisimme, vääntelisimme ja kääntelisimme ja kampiansa veivaisimme, jos se sillä lähtisi käyntiin. Mutta ei. Tuo kello ei olekaan niin vain väännettävissä. Siihen tarvitaan oikeasti viisas kellonvääntäjä, vähintään. On kuulemma sen verran kinkkinen kello, että sitä ei meikämanne vääntele. Ainakaan oikeaan aikaan.
Me kauppiaat emme omista kelloa, kaupunkikaan ei sitä tee. Kuulin huhuja, että se on myyty jollekulle, mutta saattaa olla vain huhukin. Omistajallehan tuo tietenkin kuuluisi, tuo kellon saattaminen oikeaan aikaan ja siitä huolehtiminen.
Mutta jos joku nyt tietää tai muistaa, kuka tuota kelloa on ennen huoltanut, niin meille voisi siitä ilmoittaa. Voisimme saattaa nuo kaksi taas yhteen. Ja kaikki olisivat tyytyväisiä!


4 kommenttia: