sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kiitos ja kumarrus

Valmis! Kun kaksi viikkoa sitten aloitimme remontoimaan uutta liiketilaa Vuorikadun toisella puolen, sillä paremmalla puolella, sanovat tietenkin sen puolen kauppiaat, en ikinä uskonut kuinka paljon työtä siinä olisi. Itse tavaroiden kantohan ei ole mitään, senkun vain kantaa. Mutta että niille tavaroille olisi hyllyt, tangot sun muut telineet. Että olisi siistit seinät, kunnon tukevat hyllyt, sovituskopit verhoineen, lamput, spotit, peilit, nupit, napit ja nippelit. Kaikki paikoillaan. Isäni maalasi ja ahersi päivät pitkät seinien kimpussa, samoin teki poikani aina kun töiltään ehti. Isäntä rakenteli hyllyjä, telineitä, laittoi seinäpaneeleita ja kirosi huoneiston seinät alimpaan jorpakkoon. Mikään ei niissä tahtonut pysyä ilman metrin mittaisia ruuvimutterinauloja tai mitä lienevät nuo terävät seinään uppoavat rautapiikit. Mutta siellä ovat nyt ja varmasti pysyvät.
Välillä tuli uskon puute. Kuka hullu alkaa remontoimaan ja muuttamaan juuri joulun kynnyksellä. Juuri kun pitäisi ruveta siivoilemaan nurkkia, leipoa leipäsiä, kuunnella glögiä siemaillen joulumusiikkia ja rauhoittua nauttimaan hämärästä. Aina pitää elämä tehdä kiireiseksi, vaikka väkisin.
Mutta onneksi oli suku, ystävät ja perhe. Ilman heitä koko muutosta ei olisi tullut mitään. Kaikki auttoivat omalla tavallaan, kaikki kantoivat kortensa kekoon. Ja niinpä koko muutosta ja remontoinnista jäi hyvä muisto. Vielä on pientä korjattavaa, rakenneltavaa, lamppujen hankintaa, mutta pääpiirteittäin liike on valmis. Ja ajatelkaas, eilen yhtäkkiä ymmärsin että hei, mähän saan oikeasti työskennellä tuossa ihanassa tilassa! Kipitellä tuolla pehmoisella puulattialla ja narisuttaa noita ihania rappusia kellariin. Kellariin, jossa varastotilan lisäksi on iso huone, jossa ei ole kertakaikkiaan mitään! Tyhjyyttään ammottavat konttorihyllyt ja kirjoituspöytä. Mikä ihana näky!
Tulen kyllä viihtymään tuossa uudessa osoitteessa kadun varjoisella puolella. Joten tervetuloa kurkistamaan miltä uusi liikkeeni näyttää ja katsomaan hienoja telineitä joita isäntä väkertää. Yksi tuli jo paikalleen toinen tulevalla viikolla.
Ja kiitos vielä kerran remonttiväki, ystävät, sukulaiset ja kaikki muutkin, jotka hengessä olitte mukana.




1 kommentti: