torstai 3. syyskuuta 2015

Aikojen alussa

Joskus aikojen alussa, kauan aikaa sitten, itse asiassa melkein 30 vuotta sitten, ostin askarteluliikkeen (noh, oli siellä vähän puisia lahjatavaroitakin, niinkuin saunakiuluja, -mittareita, vieraskirjoja yms.). Puoti sijaitsi leffan aulassa, väliseinällä oli vain poikkaistu osa kaupan tiloiksi. Siinä sitten toimin jonkin aikaa ja pikkuhiljaa puujutut saivat väistyä lelujen tieltä ja kauppa muuttui pikkuhiljaa leluliikkeeksi, lelu kerrallaan. Leluissa kun on jotain taianomaita magiaa, joka kiehtoo tällaista lapsellista sielua!
Hiljalleen siitä leffanpuolikkaasta muutin kadun toiselle puolelle ja laajensin lelupuolta ja  askartelupuoli säilyi ja laajeni sekin. Oli huikeata päästä ´´omaan´´ liikkeeseen ja saada kaksi isoa näyteikkunaa. Leffan omistajat ottivatkin  sen toisen puolen sitten omaan käyttöönsä.
Tästä alkujaarittelusta ja lelukaupan historiikista pääsenkin sitten varsinaiseen aiheeseen eli Eevaan ja Idaan.
Eeva on aina ollut käsityö- ja askarteluihminen, häneltä luontuu virkkuu, nypläys, kutominen, askartelu, posliininmaalaus, niin, varmastikin kaikki käsillä tekemisen taidot. Joten askeleensa toivat hänet useinkin putiikkiini. Siinä sitten maanhiljaisina ja tuppisuina muutama sananen vuosien varrella vaihdettiin ja toisiimme tutustuttiin. Niinkuin niin monen muunkin asiakkaan kanssa on päässyt käymään, kiitos siitä!
Ida syntyi ja Eeva kutoi ja toi Idalle suloistakin suloisemmat mintunvihreät töppöset ja myssyn. Aivan ihanat niinkuin tuosta kuvasta voitte ihailla. Ja tietenkin alla piti olla tuollainen ihana romanttinen pitsimyssy. Jossain nuo ovat vieläkin säästössä!
Eevahan on ollut kesätöissä outletissa (tulipas samalla todistettua että sähköteknikolta sujuu myyntityökin sutjakkaasti ja luulen hänenkin saaneen monta uutta ystävää ja hyvänpäivän tuttua kesän aikana) ja Ida on aina välillä tuurannut tai käynyt auttamassa Eevaa. Ja ovat tutustuneet toisiinsa.
Ei varmaan Eeva ajatellut aikoinaan tekevänsä töitä tuon pienen tiitäisen kanssa, jolle töppöset ja myssyn kutoi. Välillä elämä heittelee hassusti ja mukavasti ja saattaa yhteen tallaajiaan!



Kuvassa Ida on kummitätinsä ja -setänsä tyttären Camillan sylissä. Kaksi kaunotarta, edelleenkin. Tuosta kuvasta on muutama vuosi vierähtänyt. Huokaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti