maanantai 30. kesäkuuta 2014

Yrittäjän lomantynkä

Ajattelinpa kirjoittaa sanasen yrittäjän lomasta  - tästä tuleekin lyhyt kertomus. Siinä vaiheessa kun muut onnelliset alkavat suunnitella kesälomaansa, matkoja sìnne sun tänne niin yrittäjä todennäköisesti vielä painiskelee laskujen,  verojen ym. kirjanpitotehtävien kimpùssa suomatta ajatustakaan tuollaiselle kaukaiselle ylellisyydelle kuin loma.
Hiljallensa tuo lomasana rupeaa pitämään itsestään meteliä asiakkaiden hyväntahtoisesti kysellessä lomasuunnitelmista, ajasta, pituudesta. Hiljallensa on siis ruvettava miettimään tuota kaikkien huulilla pyörivää ihmesanaa. Loma. Koska, miten, milloin, kuka? On saatava joku tuuraamaan ja kurkistettava kirstun pohjalle ja tarkistettava sieltä loman pituus, sillä palkanmaksun jälkeenkin niitä maksulappuja kolahtaa postiluukusta.
Mutta kun tuon kaiken on saanut järjestettyä niin saattaapi saada kesäloman, harvoin kuitenkaan heinäkuussa, muutamaa pätkäpäivää lukuunottamatta. Mutta elokuukin kelpaa työtätekevälle vallan mainiosti ja jo kahden viikon loma on ylellisyyttä. Kun tekee kuusi päivää viikossa töitä niin takuulla on lomansa ansainnut! Ja taas jaksaa.

Tämä kuva kuvaa hyvin lomanedellystunteita (onkohan tuollaista sanaa olemassa... no nyt on!). Pysyy juuri ja juuri pystyssä seinästä tukea ottaen, pitäisi jotain tehdä, mutta ei jaksa, ei.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti