maanantai 13. lokakuuta 2014

Kirjojen kirja

Kesän korvilla rakas poikani tuli näyttämään uusinta hankintaansa, kirjaa, jonka oli tilannut.
Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Aivan ihana kirja. Yhdellä vilkaisulla tiesin, että tuo kirja on saatava. Ja tuo kirja on kirja, joka pitää omistaa, sitä ei voi mitenkään lainata eikä toiselle luovuttaa. Mielestäni. Kirja on nimittäin täynnä dokumentteja, kortteja, valokuvia ym. Melkein joka sivulla on jotakin kirjan välissä, joten tuollaista kirjaa ei edes uskaltaisi lainata keneltäkään sen tuhoamisen ja välissä olevien papereiden hävittämisen pelossa. Joten pyysin sen syntymäpäivälahjaksi. Ja tuossa tuo nyt on.
Kirja on erikoinen. Sen kuviteltu kirjailija on kahden yliopistonuoren tutkimuksen kohde ja he alkavat kommunikoida kirjan sivujen marginaaleissa. Joten kirjassa on tavallaan kaksi lukuelämystä, itse tarina  ja marginaalissa kulkeva kahden nuoren keskustelu.
Ajattelin ensin että tuo kirja jää vain katselukirjaksi, englanniksi kun on, etten ymmärrä, osaa tarpeeksi hyvin lukeakseni sen kokonaan, mutta itse asissa aloitin viikonloppuna jo tavailemaan ja vaikutti todella mielenkiintoiselta, jännittävältäkin. Mutta pelkkä tuon kirjan katselu, sen selailu, sen omistaminen tekee pienen ihmisen onnelliseksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti