torstai 5. marraskuuta 2015

Suoraselkäinen

Jaahas, kuulkaas, nyt on tämä rouva sitten suoraselkäinen, tai ainakin pitäisi olla, sillä 250 euron edestä on paineltu niskaa porannäköisellä laitteella. Onneksi terä oli hieman tylpempi, mutta ah, miten sen poran painallus (vaikkakin kuulemma painoi aivan hellävaraisesti ja kevyesti, minkä kyllä uskon), tuntui kipeissä, jumittuneissa niskalihaksissa. Se oli suorastaan kiduttavan kamalaa, varsinkin vasemmalla puolella, minne se nikama-mikä-lie oli kallellaan ja vinoutti rouvan selän ja koko ryhdin ja lyhensi toista jalkaa kokonaista kaksi senttimeetrosta! Eli olenkohan ollut vino ja olenkohan koko pienen elämäni kulkenut linkuttaen tietämättäni ja hiljalleen koko selkäranka on mennyt uusille urilla ja siihen jämähtänyt luullen sitä uudeksi oikeaksi!

Niin, AtlasProfilax on tämän hoidon nimi ja sitä tehdään ainakin Tammisaaressa, siellä itse kävin. Koko hoito kesti vain noin 10 minuuttia (mutta koko käynti kylläkin lähes tunnin), joten vaikka se olikin kivuliasta ei se ollut kuolemaksi, sen verran lyhyinä jaksoina hän (en tiedä mikä titteli tuolla mieshenkilöllä oli, joten olkoon pelkkä hän) sitä niskaa mobiloi, joten ei aihetta huoleen, kyllä sen kestää ja ei ehkä kaikki koe sitä yhtä pahana.

Mutta tiedättekö, kun autossa hoidon jälkeen puolikuolleena istuin, niin huomasin heti että hei, mähän pystyn hengittämään vaikka mun olkapäät on oikeassa asennossa! Siis suorassa, eikä niinkuin sillai etukenossa menossa maata kohden, rintalasta ruhjottuna kahden olkapään väliin hengityksen pihistessä siinä pinteessä. Ja se asentohan on ollut uusi ryhtini monen monituisen vuoden ajan. Jos sen sitten vahingossa joskus korjasi muka venytelläkseen niin hengästyihän siinä. Kun tuo oikea asento on jo kauan aikaa sitten hävinnyt, hiljalleen maata kohden taipunut. Ja uusi vänkyrä ryhti oli niin mukava!

Nyt viikko tuosta hoidosta on selkäni, siis ristiselkäni, niin kipeä että ei tarvitse kauheasti kumarrella, ei liikkua kuin varoen (juuri tänään ajattelin siivota - hahaa, en kodinhoitohuonetta - vaan makuuhuoneen, mutta voi, voi nyt ei vaan voi), sillä kaikki lihakset taitavat olla väärissä paikoissa ne reppanat ei nyt ollenkaan tiedä miten pitäisi olla, mitä kannatella kun koko selkä on saanut uuden asennon. Osa lihaksista on varmasti äärimmäisyyteen venytettyinä ja osa taas löysinä roikkuu, ainakin siltä tuntuu. Ja toden totta toivon, että tämä ei ole pysyvää!

Mutta näin pitikin olla, olo huononee ennenkuin se paranee ja sellaiset oireet, jotka ovat ennen vaivanneet (kohdallani ristiselkä, juurikin näin) tulevat uudelleen esille. No huomenna on uusi päivä ja hei, varmaan uudet vaivat tämän kipeän selän lisäksi, mutta toiveikkaana odotan tulevaa!

Oli mielenkiintoinen kokemus, saa kysellä lisää jos kiinnostaa!



3 kommenttia:

  1. Mun poika ja mies ovat jo käyneet, aika ristiriitaisilla kokemuksilla. Mutta niinhän elämäkin on, ja 40- ja 80-vuotiaan kropatkin ovat erilaisia. Itse olen kyllä kovasti menossa - kunhan uskallan!

    VastaaPoista
  2. Uskalla vaan! Mulla on jo, kaikkien kipujen lisäksi, paljon ryhdikkäämpi ja suorempi olo! Ensi viikolla oon varmaan jo taas viisaampi!

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Millainen olo sinulla on tällä hetkellä? Haluaisin myös käydä, mutten uskalla..

    VastaaPoista