tiistai 14. heinäkuuta 2015

Pation edistysaskeleet...

Niin vaan luulin, että toi isäntä ottaa ne kivimurikat ja heittelee ne siihen autotallin seinustalle ja niin meillä on valmis kivipatio. Naiset, sanois isäntä! Sitä on nyt kivetetty tässä jo juhannuksesta eikä vieläkään ole valmis! On hikistä ja raskasta touhua. Jokainen kivi kun pitää ensin raahata paikalle ja sitten kaivella se maahan ja se on aikaavievää sillä katsokaas kun ne kivet ovat kaikki erikokoisia, mallisia, paksuisia ja korkuisia. On tarkkaa touhua saada ne tasaiseksi tantereeksi, johon joskus voisi pöydän ja tuolitkin suorassa saada pysymään. Mutta isäntä osaa asiansa, on se noita kivetyksiä ennenkin tehnyt, tosin ei noin suurta.




Mutta nyt lähenee työ loppuansa, muutama kivi vielä paikoilleen ja valmis. Viime viikonloppuna kyllä jo testailin tuota toista, valmista päätä ja raahasin sinne soffan ja tuolit ja nautimme ilta-auringossa kuohuviiniä, lemppariamme Taltarnia.

Kysyin sitten tässä päivänä eräänä isännältä josko hän on jo suunnitellut sen seinustan tuohon toiseen päähän, että saadaan tuulensuojaa ja piilotetaan samalla isännän työkaluja yms. Ihmetteli kovasti että mitä tarkoitan aivan kuin ei olisi koko asiasta kuullutkaan. No en tietenkään, tuumasi ja sitä paitsi ei kuulemma tee mitään ilman mallia, piirustusta, sanallista kuvausta. Valmis malli pitää katsokaas olla. Vastasin että mitä järkeä mun on sulle malli piirtää, kun kuitenkin muutat materiaalin, mallin, koon ja hyvässä lykyssä vielä käyttötarkoituksenkin. Joo, joo, mutta saan ideoita niistä sun malleista ja siitä on sitten hyvä lähteä niitä muuttelemaan. Niinpä niin.

Ja katsokaas kuinka Florence, Julio ja Agatha ovat kasvanee. Hieman on joidenkin lehtien alla käpristyksen aiheuttavia olioita. Niitä pitäisi varmasti jollain häätää!!?? Voiskos joku ystävällisesti kertoa millä? Raidilla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti