tiistai 15. marraskuuta 2016

Valmis!!

Meidän kylpyhuone on valmis! Melkein pitäisi avata skumppapullo ja korkata se pöntöllä istuen tai ehkä kuitenkin suihkussa nauttien ihanien, kauniiden, omasta suihkusta tulevien märkien pisaroiden elähdyttävästä voimasta. Ja tunteesta, ettei tarvitse pakata kassia lähteäkseen jonnekin suihkuun. Ja siellä jossakin jotkut ovat varmasti yhtä iloisia, kun tämä rouva ei juokse siellä alvariinsa.

On se vaan niin ihanaa.

Saunan lattiakin on saanut jo uuden kaakelipäällyksen ja tarvittavat eristykset, joten valmistunee tässä piakkoin. Sitten ei olekaan enää jäljellä kuin lopputalo. Huokaus. Kun ostaa vanhan talon, ja vaikka ei ostaisikaan vaan rakentaisi uuden, niin tässä vaiheessa, sitä yli kolmekymmentä vuotta kuluttaneena, ovat tapetit kummasti haalistuneet, ruskistuneet ja katto saanut soman mustan patinoinnin kaakeliuunien ja miljoonien kynttilöiden vuosikymmenien tuprutuksen tuloksena.

Eli oikeasti, jos haluaa helpolla päästä ja vähän siteet silmillä kulkea, niin ei kannata aloittaa sitä ensimmäistäkään remontinpoikasta. Paitsi jos on ehdoton pakko, niinkuin meillä oli. Takaan, että kaikki muu, paitsi se remontoitu kohde, näyttää nuhjuiselta, vanhalta, likaiselta ja ah, niin masentavalta. Jostain pitäisi saada innostusta ja ennenkaikkea rahaa tähän uudisraivaukseen, joka varmasti toisaalta kestäisikin sitten loppuelämän.

Mutta toisaalta on hyvä pitää isäntä virkeänä ja sorvin ääressä, muuten se raahaa pihalle niitä autonrotiskojaan ja alkaa niistä väkertää ihmeellisiä malleja ja autonpuoliskoja, jos ei itselleen niin lapsenlapsillensa. Joten paras etsiä pinterestistä kaapin aihioita ja koristeellisia ovia, hyllyjä, naulakoita ja muita mahdollisia rakennuskohteita. Ja tehokkain keino on sanoa, että pitäis varmaan käydä hakemassa Ikeasta niin johan rupeaa kynä sauhuamaan!





4 kommenttia:

  1. Ihana! Meillä luultavasti edessä piakkoin?

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana! Ota vaan se skumppa pullo ja vietä aikaa kylppärissä :) t. Lotta

    VastaaPoista
  3. Kiitos!isäntä suunnitteli, nikkaroi ja mä olin vaan kärsivällinen ☺

    VastaaPoista
  4. Kiitos!isäntä suunnitteli, nikkaroi ja mä olin vaan kärsivällinen ☺

    VastaaPoista