keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kilisee kilisee kulkunen


Olen jouluihminen, jos nyt ylipäätään voi sanoa olevansa jokin tietynsorttinen ihminen - itseasiassa en ole ikinä kenenkään kuullut sanovan olevansa Halloween- tai juhannusihminen! Mutta joka tapauksessa pidän joulusta ja jos olisin tunteellinen romantikko sanoisin suorastaan rakastavani joulua, mutta pitäydyn pidättyväisenä ihmisenä pitämisessä. Ja itse joulu nyt menee hujauksessa, juuri ehtii hengähtää niin pyhät ovat ohi, mutta pidän joulunodotuksesta ja näistä joulukuun hämyisistä illoista ja tunnelmasta.

Mutta tänä vuonna on täytynyt tapahtua jotain! Joulupöly ei ole laskeutunut Riilahdenkadulle, en ole saanut siitä ripaustakaan - muita pölyhiukkasia meidän talossa kyllä lentelee yllin kyllin. Yksikään joululaulu ei ole vielä sulostuttanut korviani ja keinuttanut lanteitani ja vienyt siihen ihanaan odottamisen tunnelmaan, yhtäkään joulukakkua en ole leiponut, en pikkuleipiä, en edes avannut joululehteä lukeakseni reseptejä. Huomasin kauhukseni eilen, että en ole edes laittanut keittiötä joulukuntoon, siis vaihtanut jouluisempaa ilmettä ja laittanut niitä muutamia koristeita esille. Mitä ihmettä on tapahtunut - jouluun on enää reilut kaksi viikkoa!

Olenko vanhentunut ja hidastunut vuoden aikana? Olenko dementoitumassa - kenties unohtanut koko vuoden tärkeimmän viikonlopun tulon? Vaiko vain kyllästynyt koko touhuun - mikä olisi kaikista pahin vaihtoehto! Voihan tietenkin olla, että yksinkertaisesti ei ole kauheasti ylimääräistä aikaa eikä voimia tehdä mitään ylimääräistä työpäivän jälkeen. Ja vaikka peilistä katsoo se sama nuori ja kikattavainen tyttönen niin ehkä kuitenkin vuodet ovat hidastaneet ja rauhoittaneet jopa tämän yliliikkuvaisen ja ajattelevaisen tyllerön. Pakko ehkä myöntää ja myöntyä.

Huomenna aloitan raivauksen ja suunnittelun ja laitan joululauluja soimaan joka soppeen ja iloitsen kynttilöistä ja hämärästä ja nautin täysin siemauksin näistä viimeisistä joulunalusviikoista ja yritän myös rauhoittua ja tietenkin - syödä suklaata!

Ihanaa joulunodotusta kaikille ja erityisesti syksyiselle Hangon vieraalle, ystävälleni Annelle Mikkeliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti