tiistai 11. elokuuta 2015

Koulumuistoja


Näin koulunalkamisen kynnyksellä rupesin selailemaan vanhoja albumeja ja etsimään vanhoja koulukuvia, joita toden totta olenkin onnistunut säästämään moneltakin vuodelta. Ihmettelen itsekin itseäni, näinkin sekava ja epäjärjestelmällinen ihminen on onnistunut säästämään ja lajittelemaan, liimaamaan ja askartelemaan nuo valtavat albumipinot täyteen kuvia, onneksi, jälkipolvien ihasteltaviksi tai kauhisteltaviksi.

No joka tapauksessa löysin tuon varmastikin vanhimman luokkakuvan, vuosilukua en ole kirjoittanut, mutta eiköhän ole ekalta tai tokalta luokalta kansakoulusta, eli keskuskoululta, alimmassa kerroksessa muistaakseni oli luokkamme siihen aikaan. Tuossahan me - tulevaisuuden toivot. Ja meidän opettaja, jonka nimen olen kyllä tainnut unohtaa! Hei... olisikohan ollut Isaksson!?

Kuva jäi hiukan vinoon, vinoon kun sen olin liimannut, mutta en raaskinut repiä paperista irti ja suoristaa (voisi varmaan jollain kuvankäsittelyjutullakin tehdä?)

Mutta kyllä me ollaan oltu pieniä ja söpösiä! Ja tuossahan on 60-luvun lasten muoti hyvin esillä. Osa tuostakin poppoosta asuu edelleen Hangossa, niinkuin itsekin, osa Ruotsissa, Helsingissä, Tampereella, Maarianhaminassa...

Oi aikoja, oi aikoja...


2 kommenttia: