sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Sadesunnuntai

Tänään on juuri oikea ilma potea sitkeää virusta, joka kolmisen viikkoa sitten pääsi tunkeutumaan Manukahunajalla,  frezzoreilla, ja d-vitamiineilla kyllästetyn kroppani jostakin pienestä raosta ja yhä jyllää, milloin missäkin kohtaa kurkkuani ja rintaani. Pöh. Mutta onneksi tämä ihana vapaapäivä on juurikin oikeanlaisen synkkä ja vetinen; kynttilät palamaan joka nurkkaan ja isännälle määräys tuoda  meheviä viinereitä lähikaupasta kotio tullessaan. Siinä sitä samalla paranee niin kroppa kuin sielu. Ja läskit saa kyytiä! Väärään suuntaan, kylläkin.
On ollut ihana lokakuu! Kylmä, lämmin, myrskyisä, sateinen. Juuri niin kuin lokakuun pitääkin olla. Sellainen huopaan käpertymisen ja kynttilöiden tunnelmaan vaipuva lokakuu. Mutta toisaalta on ollut todella tapahtumarikas kuukausi. Vuorikadulla on ollut vilkasta, joka viikko jokin tapahtuma, illanvietto tai liikkeessäni vieraileva konsulentti.  Kaamosvalot saatiin ja Halloween vietettiin illan hämärässä kaamosvalojen loisteessa. Katu oli täynnä noitia, velhoja, luurankoja; ihastuttavia lapsia pannuineen ja purkkeineen karkkeja kerjäämässä. Ja muutama pelottavannäköinen myyjäkin oli eksynyt muutamaan liikkeistä. Aivan ihana tapahtuma. Kahvi- ja makkaranmyyntiä ja iloisia ihmisiä. Siitä oli tämän vuoden lokakuu tehty.
Ja nyt takaisin sohvalle, hyvä kirja ja kynttilät. Ja ehkä muutama pala suklaata. Se auttaa kaikkiin vaivoihin. Mukavaa sunnuntaita kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti