tiistai 7. helmikuuta 2017

Uimaan!

Mä olen aina inhonnut uimahalleja. Ne haisee (kloorille), niissä on kalsean kylmää, niissä kaikuu ja mun suhde niihin nyt on ollut mahdollisimman vähäinen. Lapsiparat. Eivät pienenä päässeet uimaan, ellei joku muu heitä sinne kuskannut.

Toisaalta - en pidä uimisesta enää ollenkaan. Koska vesihän on aina kylmää, kylmää ja vieläkin kylmempää. Ja märkää. Ja se on vaivalloista. Ja mitähän kaikkea olenkaan keksinyt ettei tarvitse polskahtaa veteen tai mennä uimahalleihin. Kylpylät ovat jotenkuten menetelleet - ehkä seuran takia tai sen drinkin, jonka on voinut altaan reunalla nautiskella. Vaikka niissäkin on ollut kylmänlaista!

Pienenä penskana asuin rannalla - aamulla juostiin Tullariin ja illalla tultiin nälkäisinä ja auringonpolttamina kotiin syömään ja lähdettiin ehkä uudelleen Slaktikseen. Päivästä toiseen. Joten voihan olla että olen kyllästetty merivedellä ja suolahitusilla ja hiekanjyvillä. Ja jossain muistojen kätköissä on vieläkin se ihana kesätunne auringonlämmittämistä kallioista ja tuulen piiskaamista koloista, jonne pystyi piiloutumaan auringon porottaessa, tietenkin, joka päivä. Ja ne ihanat Tulliniemen aallot - ja meduusat!

Mutta nyt, olen päättänyt, lopettaa tämän viharakkaussuhteen uimista kohtaan ja suunnata kulkuni niin usein kuin vaan mahdollista Hangon uuteen, pian avautuvaan kylpylään. Tiedättekö - ihan odotan sitä! Siellä sitten kellun ja ihailen Hangon upeaa merta ja luontoa ja tietenkin myös kaunista kylpylää. Ainakin kuvista päätellen siitä tulee hieno.

Uusi uimapuku on tilattu, joten nyt vain odotellaan uimahallin aukeamista ja tämän rouvan uutta aktiivista vesielämää. Nähdään altaalla!


1 kommentti:

  1. Hangon tuleva kylpylä on upea juttu, mutta vain A osakkeella sisäänpääsy kesäaikaan tylsä homma. Talviaikaan ei muualla asuvan kannata sinne ajella parin pienen altaan takia. Silloin saa hankolaiset varmasti nauttia rauhaisasta polskuttelusta ja upeista maisemista.

    VastaaPoista