torstai 16. elokuuta 2018

Loma


Joku viisas on sanonut, että pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle....

Loma. Kauan kaivattu ja odotettu, tynkäloma, viikonpituinen, mutta loma kuitenkin ja yhtaikaa isännän kanssa. Olihan niin suunniteltu. Alunperin ulkomaanmatkaa, sitten se lyheni 5 päivän pituiseksi automatkaksi ja loppujen lopuksi olimme matkalla 2 yötä ja tulimme nopeasti kotiin. Kunnon kotihiiriä.

Maanantaina päätimme lähteä matkaan heti heti aamusta ja jotta totuus ei unohtuisi eikä tulisi vieroitusoireita työelämän suhteen menimme ensiksi Helsinkiin vaateostoksille, kevät jo kiikarissa. Kauhea aamuruuhka (45 minuuttia jonottelua, onneksi vain tämän kerran eikä joka aamu niinkuin varmaan monen monet joutuvat aamuisin kokemaan) Helsingissä, mutta pääsimme vihdoin yhdeksän jälkeen perille (siis lähdimme todellakin kukonlaulun aikaan!) ja sain ostettua ihania kevätvaatteita ja myös kauniita leninkejä syksyyn.

Nokia ja Eden oli ensimmäisen matkapäivämme kohde. Puhuin isännälle jossakin vaiheessa Tampereesta ja sanoi siihen, että no mennään Edeniin. Okei, ajattelin, saadaan samalla uida ja polskutella. Ja koska en mitään suunnittele, mistään tiedä, enkä mitään selvitä, en edes ajatellut asiaa. Siis sinne. Nokialle - Edeniin - syksyllä - maanantaina. Ruokatarjonta vaan sattui olemaan juuri tuona päivänä  huononlainen, koska oli ensimmäinen maanantai kun a ala carte oli kiinni ja ainut ruokapaikka oli grillibaari, joka sijaitsi altaan vierellä - ei siis mikään hulppea paikka ensimmäisen lomapäivän kunniaksi. Jippii!

Allasosasto oli ihan kiva, siisti, paljon kaikenlaisia vempeleitä, aaltokone, virtaava joki ja jos olisi ollut lapsia tai tässä tapauksessa lapsenlapsia mukana valinta olisi ollut nappisuoritus.  Mutta tottunueena Hangon ihanaan Spahan, josta on huikeat näkymät, oli tämä Nokian uimakeidas vähän tunkkainen ja ahdistava - ehkä vain siksi ettei ollut ikkunoita ulos eikä päässyt ulos uimaan niinkuin Naantalissa. Mutta muuten kyllä käymisen arvoinen. Ja olut altaan reunalla maistui makoisalta.

Ja koska tämä jo hieman väsynyt ja lomantarpeessa oleva rouva ei halunnut syödä allasbaarissa taimikälieneekahvila päätimme ystävällisen allasbaarityöntekijän ohjeiden mukaan kävellä Nokian keskustaan ja katsastaa paikan ruokatarjonta, joka hänenkään mielestä ei ollut suuren suuri, mutta ihan hyvä. Niinkuin olikin. Ruoka oli hyvää ja palvelu samaten joten kiitos siitä! Mutta maisemat - miten sen nyt sanoisi, kuva kertoo kaiken - mutta joo - ihan kiva!Pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle - niin nytkin.

Oikeasti meillä oli oikein onnistunut päivä: saimme rentoutua polskutellen, saimme juoda kuohuviiniä hotellihuoneessa, teimme ihanan kävelyretki Nokian virran rantaa Pepper Bariin ja  meillä oli oikein miellyttävä hotellihuone.

Ja loma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti