maanantai 10. lokakuuta 2016

Kiitos Hyvät Ystävät!

Kiitos kaikista ihanista onnitteluista, en tiennytkään että teitä on noin monta. Ystävää. Ihana sana ja ja ihanaa että on. Lämmittää kummasti mieltä.

Mutta voi juukeli kun saatte vielä vuosien saatossa onnitella, sillä laskeskelin tässä, että olen vasta puolivälissä taivalta. Joten pitkä loppurutistus on vielä jäljellä. Viimeiset seitsemän vuotta saattavat vierähtää jo hieman hiljaisemmassa tempossa, lukien ja nukkuen, sillä olen todennäköisesti jo lopettanut työt. Ja täytyyhän vähän ehtiä pitää hauskaa ja nauttia elämästäkin. Mutta todella mielenkiintoista nähdä minkälaista muoti on vuonna 2073 - ehkä ollaan palattu krinoliineihin tai ehkäpä joku vaaterobotti pukee meille ylle mitä nyt napista valitsemmekaan. Huisin jännittävää. Miettikääs!

Tässä matkalla kohti tuota viimeistä seitsenvuotista hiljaiseloa olen ajatellut (tämä on nyt se toivomus, täytyy tarkasti valita sanansa) matkustella, kirjoittaa, lukea, juoda skumppaa kera iloisten ystävien, nauttia lapsenlapsieni seurasta (ja vuonna -73 ovatkin jo sopivasti täysi-ikäisiä liittyäkseen viini-iltoihini), ja tietenkin toivon jo ikääntyneiden lasteni vielä jaksavan juosta asioillani ja käydä alkossa  ja kuunnella juttujani.  Sorry, muksut!

Ah, tästä loppuelämästä tuleekin ihanaa ja mukavaa ja tänään on juuri sellainen ihana syksyinen ilma, jota rakastan. Tuuli tuivertaa ja myrskytuuli lennättelee lehtiä ja saa ilman kipakasti puremaan sormia ja nenänpäätä. Ah.

Ja Kiitos!

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kuivuneet aivosolut

Luulen täten todistaneeni, että suihkun pitkäaikainen puutos huushollissa aiheuttaa vakavan aivojen tukkeutumistilan ja vaikuttaa näin ollen muistiin ja yleiseen hyvinvointiin, joka puolestaan huonontaa huonoa muistia entisestään. Ja jos tuo suihkun olemattomuus kestää hyvinkin kauan, niinkuin yli kaksi kuukautta, niin voi olla että hermostolliset vauriot alkavat näkyä ärtyisyytenä, tiuskin-tänään-päivinä ja yleisenä apeutena. Jotain positiivista mainitakseni on aamun töihinlähtökankeus hieman vireytynyt ja suht sutjakkaasti sitä lähtee polkemaan suihkuvarustekassi (paitsi ne pikkarit, jotka aina unohtuvat johonkin matkalla kaapista kassiin - onneksmullaonvaatekauppa.com) pyörän tangolla ja suuntaa kulkunsa minne milloinkin.

Enää kaksi viikkoa, sanoi isäntä. Kunhan se herraX vesiasentaja vai mikä lienee saapuu lomalta ja kunhan viimeiset kaakelit saavat saumansa on meidän oma hieno suihku käytettävissä. Näen jo itseni lorisevan veden alla nauttimassa ihanista vesipisaroista (kävin jo kuivatestaamassa ja ah niin mukavaa tulee olemaan).

Mutta kyllä, olen varma, että tuo remontti on vaikuttanut muistiini, sillä en oikein toimi niinkuin ennen. Jotenkin päässä tuntuu olevan liikaa. Ylimääräiset hankaluudet saavat pään kaikki muut vanhat tiedot ja taidot pursuamaan ulos ja tulee sekakortoinen emmätiedäenkämuistaenäämitään-tila ja sekös ärsyttää. Jotenkin tuntuu, että sitä olisi ihmispolo loman tarpeessa.

Mutta kaikki varmaan hiljalleen normalisoituu  ja remontin keskellä asuminen on pelkkä kaamea muisto vain.

Ja sitä paitsi nyt meillä on siistiä, sillä meillä kävi eilen Siivouskeiju ja siivosi taloa varmaan 4 tuntia ja teki säihkyvän puhdasta. Meillä on ollut nimittäin tänään ristiäiset (kukatkin olin unohtanut, onneksi kukkakauppias kysyi että viimeks sulla oli kukkia, miten nyt? - hienoa palvelua) ja tupa täynnä ihania vieraita ja kummeja ja nuorten ystäviä ja sukulaisia. Ihana tilaisuus ja heillä oli sama pappi, joka nuoret aikoinaan vihki ja kastoi Andyn ja on myös kastanut Andyn 5 serkkua.

Ja nyt meidän prinsessalla on nimi - Amy Sofie.


Kukat Hangon vanhimmasta kukkakaupasta Anemonesta - Helluhan ne taiteili. Ja suussasulavat leivonnaiset ja piiraat leipoi Seijan kotibageri nimimerkillä mäleivonkylläjosmuutsiivoo!!!

Ja huomenna on kuulkaas uusi ihana viikko edessä - ja Hangon syksyä ei voita mikään!